Reflexzonetherpie, ook wel voetreflextherapie kan voor diverse doeleinden ingezet worden.

Het verbetert de gezondheid door:

  • Het stimuleren van het ja ik zelf genezend vermogen.

  • Ontspannen van lichaam en geest

  • Verbeteren van de doorbloeding

Hieronder staan enkele voorbeelden van klachten waarvoor reflexzonetherapie ingezet kan worden. Heb je andere klachten of vragen hierover? Neem dan gerust contact op.

Hoofdpijn en migraine

Veel mensen hebben wel eens last van hoofdpijn. Wanneer dit vaker terug komt of steeds erger wordt is dit erg vervelend. Hoofdpijn is in verschillende soorten in te delen. Zo bestaan onder andere spanningshoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn welke allen op een op verschillende manier getriggerd worden. De behandelingen richten zich op de aanpak van de oorzaken van de hoofdpijn en zijn zoals alle behandelingen individueel afgestemd.

Voor spanningshoofdpijn kunnen een paar behandelingen al voldoende zijn. Voor vaker terugkerende hoofdpijnen, zoals migraine, clusterhoofdpijn of hoofdpijn rondom de menstruatie zijn meer behandelingen nodig. Hiervoor maak ik dan een persoonlijk behandelplan. Het kan vóórkomen dat de klachten na de eerste paar behandelingen erger worden voordat ze verminderen.
Een paarse bloem in Welsens, Behandelingen hoofdpijn en migraine met voetreflextherapie

Zwangerschapsmassage

Een paarse bloem in Welness en voeten, Behandelingen zwangerschapsklachten met voetreflextherapie

 

Veel zwangerschapskwaaltjes kunnen verlicht worden door middel van Voetreflexplus therapie. Tijdens zwangerschap mag niet altijd medicatie gebruikt worden. Voetreflextherapie is een veilig alternatief voor behandeling van onder andere klachten als misselijkheid, obstipatie, bekkenproblematiek, diabetes, spataderen en hoofdpijn.

Naast de behandeling van klachten die optreden tijdens de zwangerschap kan voetreflextherapie ook ingezet worden om de bevalling te stimuleren. Bij “over tijd” zijn kunnen weeën worden opgewekt. Ook als de bevalling niet voldoende doorzet kan voetreflextherapie ondersteuning bieden, door de weeën te stimuleren en eventuele angst te verminderen.

 

Spijsvertering 

eel mensen hebben wel eens last van maag- of darmklachten. Bijvoorbeeld misselijkheid, zure oprispingen, diarree en obstipatie zijn bekende voorbeelden. Bij de huisarts wordt dit vaak met medicatie opgelost. Voetreflextherapie kan een goede aanvulling zijn. Dit geldt ook voor zwaardere aandoeningen zoals ontstekingen in de maag of darmen zoals bij de ziekte van Crohn.

Spijsverteringsklachten kunnen vele onderliggende oorzaken hebben waar een huisarts vaak niet naar kijkt. In voetreflextherapie worden naast de fysieke aspecten ook de mentale en psychische aspecten bekeken. Voetreflextherapie is echter nooit een vervanging voor een huisartsenbezoek.

Voetmassage, Voetreflextherapie, Reflexzonetherapie, Voetreflexplus

Diabetes mellitus

Een paarse bloem in Welness en voeten, Behandelingen diabetesklachten met voetreflextherapie

Met voetreflextherapie is ook veel ondersteuning bij diabetes mogelijk. In de behandeling wordt aandacht besteed aan het hormoonstelsel en de spijsvertering. De voetreflexbehandelingen kunnen bijdragen aan het vinden van de juiste balans in uw leefpatroon dat afgestemd is op de diabetes. Zowel voor type 1 als type 2 diabetes kan voetreflextherapie ondersteuning bieden.

Bij behandelingen gericht op diabetes adviseer ik altijd door te geven aan uw diabetesverpleegkundige, huisarts of internist dat u voetreflexbehandelingen krijgt. Het kan zeker in het begin nodig zijn de bloedsuiker een keer extra te laten meten.